laupäev, 22. jaanuar 2011

Mõned meditatsioonid

Mõned meditatsioonid

Mõned meditatsioonid, mis ma olen enda jaoks üles kirjutanud Shakti Gawaini raamatust "Elu valguses"

Meditatsioon 1 – Vana minnalaskmine

Istuge või lamage, lõdvestuge, sulgege silmad ja hingake mõned korrad sügavalt sisse-välja. Väljahingamise ajal kujutage ette, et te lasete minna kõigel, mida te taha või mida te ei vaja. Laske kergelt ja ilma igasuguste pingutusteta kõigil pettumustel ja muredel ning väsimusel ära sulada. On aeg anda vabaks see vana eluviis, mis teie jaoks enam ei tööta. Kujutage ette, et iga hingetõmme lahustub pehmelt teie vanad harjumused, vanad iseloomuomadused ja kõik need asjaolud, mis takistavad teil saavutamast seda mida te tõesti tahate ning need lahkuvad teist. Iga kord kui te välja hingate ja lasete minna väikselgi hulgal vanadest harjumustest, loote te endas rohkem ruumi millegi uue jaoks.

Peale seda kui olete mõned minutid sellega tegelenud hakake kujutlema, et iga kord kui te sisse hingate, täitute te eluenergiaga, universumi elujõuga. Selle eluenergia sees on kõik, mida te vajate ja olete ihaldanud – armastus, jõud, tervis, ilu, küllus ja rikkus. Hingake seda iga hingetõmbega üha rohkem endasse. Kujutage ette, kuidas teie ees avaneb uus eluviis, täites teid elujõu ja energiaga. Kujutlege et teie elu kulgeb täpselt nii nagu te soovite seda kulgevat. Kujutlege et see uus elu on siin ja praegu ning tundke sellest rõõmu.

Kui te tunnete et meditatsioon on lõppenud, avage aeglaselt oma silmad ja „tulge” on tuppa tagasi. Kui võimalik, siis püüdke säilitada endas see uudsuse tunne. Pidage meeles, et te olete nüüd enesele uue elu loomise protsessis.

Meditatsioon 2 – Universumi kohalolu

Istuge või lamage, lõdvestuge, sulgege silmad ja hingake mõned korrad sügavalt sisse, iga väljahingamise ajal aga lõdvestage oma keha üha rohkem ja rohkem. Seejärel hakake hingama sisse veelgi sügavamalt ning väljahingamise ajal lõdvestage ka oma meel. Laske oma mõtetel täiesti vabalt voolata, ärge peatuge pikemalt ühelgi neist. Laske oma meelel olla ilma fookuseta. Lõdvestage ka oma teadlikkust ning viige see iseenda sisemisse sügavusse.

Kujutlege enda sees millegi väga võimsa kohalolu. See kohalolu on täiuslikult armastav, tugev ja tark. Ta toidab, kaitseb, juhib ja hoolitseb teie eest. Ajuti on ta väga tugev ja jõuline. Ta võib olla ka väga kerge, rõõmus ja mänguline. Kui te õpite teda tundma ja usaldama, teeb see teie elu erutavaks, tähendusrikkaks ja rahuldustpakkuvaks.

Teis võib tekkida mingi pilt, tunne või aisting, mis väljendab seda kõrgemat kohalolu. Aga isegi kui te midagi ei tunne, oletage siiski et ta on teis olemas.

Lõdvestuge ning nautige seda tunnet või mõtet, et Universum kannab teie eest täielikult hoolt. Lausuge vaikselt või häälega järgmist affirmatsiooni: „Ma tunnen ja usaldan Universumi kohalolu oma elus”

Meditatsioon 3 – Intuitsioon

Istuge või lebage mugavas poosis vaikses kohas. Sulgege silmad ja lõdvestuge. Hingake mõned korrad sügavalt sisse-välja lõdvestades iga väljahingamisega oma keha üha enam. Lõdvestage ka oma meel ja laske mõtetel voolata, ühelgi neist pikemalt peatumata. Kujutlege et teie meel muutub vaikseks rahulikuks järveks.

Nüüd fokuseerige oma meel oma keha sügavuses olevale kohale kõhu või solar plexuse piirkonnas. See peab olema koht, kus te tunnete asuvat oma „kõhutunnet” – just see on füüsiline piirkond kus te saate oma intuitsiooniga kergesti ühendust.

Kujutlege et selles piirkonnas elutseb tark olend. Te võite luua selle olendi kujutise või ka lihtsalt tunnetada et ta on selles piirkonnas. See tark olen on tegelikult teie osa – teie intuitiivne „mina”. Te võite temaga suhelda temaga vaikselt „kõneldes”, esitada talle palveid või küsimusi. Seejärel lõdvestuge, ärge mõtelge liialt pingeliselt oma ratsionaalse mõistusega ning olge avatud saabuvatele vastustele. Need vastused on tavaliselt väga lihtsad, nad tulenevad praegusest hetkest (mitte minevikust ega tulevikust) ja te tajute et need on õiged.

Kui te ei saa kohe vastuseid, heitke need küsimused endalt peast ning minge oma tavapärase elu juurde tagasi. Vastus saabub hiljem, kas teie sisemusest lähtuva tunde või idee vormis või siis väljaspoolt – mingi inimese, raamatu, sündmuse või millegi muu kaudu.

Näiteks võite te küsida: „Intuitsioon, ütle mulle, mida ma peaks praegu teadma. Mida ma pean oma praeguses olukorras tegema ?”

Usaldage tunnet mis teis tekib ja tegutsege vastavalt sellele. Kui see oli tõesti teie intuitsioon, siis veendute te varsti et see viib suurema virguse ja jõuni ning teie ees avanevad uued võimalused. Kui see ei vii nende asjadeni, siis ei järginud te mitte intuitsiooni vaid mingit muud häält enda sisemuses. Minge tagasi ning paluge selgitust.

Oma intuitsiooni kuulamine ja usaldamine vajab praktikat. Mida rohkem te sellega tegelete, seda lihtsamaks see muutub. Lõpuks omandate te võime oma intuitsiooniga ühendust võtta, esitada endale küsimusi ning te teate, et selles targas olendis teie sees on teie jaoks kirjeldamatu jõu ja väe läte, mis vastab teie küsimustele ja juhib teid. Kui te muutute selle juhtimise suhtes tundlikumaks omandate te võime teada igas situatsioonis, kuidas toimida. Teie intuitiivne jõud on alati teie käsutuses, millal iganes te seda ka ei vajaks. See avaneb teie ees kui te olete valmis ennast ja oma sisemist teadmist usaldama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar