pühapäev, 27. veebruar 2011

Vürtsised õhtud - reede

Nii reede kui lapäeva õhtu sai lõpetatud vürtsikalt :)))

Hautatud läätsed hiidkrevettidega
Vaja läks:
1/2 paprikat
1 sibul
4-5 küülauguküünt + 3küünt krevettide jaoks
ingverit
1 suur porgand
natukene punast tšillit
1 tass punaseid läätsesid
100ml kookose piima
suhkruherneid
1 tls curry pastat
hautamiseks vett
500-600gr hiidkrevette

Fotod ikka enda saavutustest ise jäädvustatud Veebruar 2011

Prae oliivõliga poti põhjas sibul, küüslauk, ingver ja lisa kohe ka hakitud paprika ja riivitud porgand. Kui need nii minut kaks läbi praetud, lisa veidi vett (1 tass). Lase haududa ja lisa ka curry pasta ning ka maitseks soola. Kui porgand on juba pool valmis, siis lisa ka punased läätsed ja veel veidi vett hautamiseks. (Vett lisa nii, et oleks koguaeg piisavalt, milles haududa, aga mitte üle palju, et supiks muutuks :)) Kui ka läätsed hakkavad valmis saama (a 10-15 minutit hatamist koos juurikatega), siis paar minutit enne lõppu lisa kookospiim ja suhkruherned ning lase haududa 2.minutit.
Hiikrevetid puhasta, lase pannil minna kuumaks, lisa õli ja alles siis krevetid ning hakitud küüslauk , maitsesta soolaga ning võid veidi lisada ka valget veini. Prae ühelt poolt paar minutit ja teiselt poolt 2 minutit ning voila! ongi valmis. Serveeri krevetid koos läätse hautisega!
Põnevaid maitseelamusi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar